2009. augusztus 31., hétfő

Iskolakezdés


Nincs egyszerű dolgom, gondolom sokan járnak manapság hozzám hasonló cipőben, amikor eljön a szeptember, és tulajdonképpen segítség nélkül nekifuthatunk az iskolakezdésnek.
Van egy nagy család, és igazából rendkívül korlátozott pénztárca.
Jó lenne némi támogatás, mert az ingyenes oktatásra a gatyánk rámegy minden ősszel, de megoldjuk, és bízunk benne, hogy meglesz minden ami kell. A kicsi majdnem lelkesen várják az iskolát, és bár tavalyi a táska, a tolltartó is csak ki lett mosva, valahogy mégis minden kicsit más , és új nekik. A könyvek illata még ma is elkápráztatja a gyermekeket pont mint sok - sok évvel ezelőtt minket.
A régi barátok, osztálytársak, a kedves tanítónéni, és valahogy a rendszer ami kicsit stabilabbá teszi az életet , mindez ilyenkor már hiányzik.
Nekem bevallom nagyon halkan, hogy picikét a csend hiányzik. Ilyenkor iskolakezdéskor, egy kicsit szusszanok, bár vár még a rohangálás, van még mit megvenni, és sok orvos is csak ilyenkorra adja az időpontot, nyáron mindenki nyaral...asszem rajtunk kívül :) Persze túlzok kicsit, hisz nekünk is jutott a Balcsiból, és ahogy azt a korábbiakban említettem, igazán kellemes volt. Elkalandoztam. Szóval vár ránk még szemészet, fogszabályozás, és van némi javítani való rajtam is, de nem aggódom, mindig van valahogy.
Igyekszem élni az életem, s igyekszem mindezt jól csinálni, a barátnőm azt szokta mondani "vannak hibák, de érünk el eredményeket" nagyon igaza van.
A családunk úgy tűnik kicsit megzuhant, és lesznek változások. De egészségesek vagyunk, a nap süt, az ég kék, és együtt vagyunk. Emellett sok rossz nem történhet amin ne tudnánk változtatni. A kisfiam diszlexiás, és egy éve várjuk, hogy ezt a diszlexia bizottság kimondja , (mert van ilyen is!) hogy segítséget kaphasson a kicsi. Okos édes kicsi fiú, annyira örül a sulinak, hogy aludni nem tudott az izgalomtól :) Remélem sikeres lesz neki ez az év, nagyon fontos, hogy jól érezze magát. A nagylányok is azt hiszem lelkesebben indulnak a suliba, és valahogy egy - egy pillanatra és is boldognak érzem magam, ha sikerül mindent elintézni, ahogy azt kell.
Megy hát tovább az élet, még akkor is, ha van amit magunk mögött hagyunk, legyen az jó, vagy akár rossz élmény. Becsengettek az iskolában, jön a Mikulás, a Karácsony, Szilveszter, és ezek alatt az ünnepek alatt tudjuk miért olyan nagyon jó élni.

A mi iskolánkban minden énekel,
a csengő kezdi reggel, s az osztály rá felel,
énekel a tábla, hogyha kréta szántja,
Nálunk abból is muzsika fakad,
ha nyikorog a pad.

A mi iskolánkban az volna a jó,
ha a számtan is így szólna, dó re mi fá szó,
a történelem lecke csupa kotta lenne,
és taktusra írnánk a fizika dolit,
s a tanár szavait.

A mi iskolánkban ünnep minden nap,
A hétfő itt a keddel vidám táncra kap,
Úgy szállnak itt az évek, mint a lenge ének,
büszke, boldog mind, aki idejár,
akár a madár. Fel

Nekem ez volt a kedvencem

1 megjegyzés: